Mėnesio archyvas: 2014 m. rugpjūčio mėn.

Kaip išsirinkti tinkamiausią elektroninę parduotuvę ir tapti lojaliu klientu

Man dažnai tenka konsultuoti tiek artimus draugus, tiek ir pastarųjų pažįstamus, kuriems jie mane yra rekomendavę, įvairių prekių įsigijimo internetu klausimais. Nors internetinė prekyba jau nieko nestebina ir yra pakankamai gerai įsitvirtinęs apsipirkimo būdas, tačiau ji ėmė sparčiau plėstis tik vos prieš kelis metus, tad ne visi vartotojai yra ją išbandę ir pasinaudoję jos teikiamais privalumais. Kyla įvairių su tokia prekyba klausimų – tai yra normalu. Taigi, daugelis žmonių domisi, kur sildytuvai yra parduodami žemiausiomis kainomis, arba kur galima įsigyti šios rūšies prietaisų, kurie būtų aukščiausios kokybės.

SildytuvaiTurbūt suprantate, kad vienareikšmiškai atsakyti į tokius klausimus būtų sunku. Dabar daugelis prekybininkų stengiasi suteikti kuo kokybiškesnes paslaugas, todėl teisingiausias atsakymas tokiais atvejais turėtų būti toks – tai galima padaryti bet kurioje interneto parduotuvėje, kuri savo klientams siūlo palankiausias sąlygas ir jums atrodo tinkamiausia. Juk tokios pačios kompanijos ir tokio paties modelio pagamintas ir parduodamas perforatorius visur bus toks pats. Todėl tokiu atveju, rinkdamiesi turėtumėte vadovautis suteikiamų paslaugų kokybę ir savo prioritetais bei sentimentais įvairiems gamintojams ir jų gaminiams.

Tarkime, šildytuvai, kurie jus domina, įvairiose internetinėse parduotuvėse yra parduodami bene už vienodą kainą – klausite, kaip tokiu atveju būtų geriausia pasielgti ir išsirinkti tai, ko jums reikia? Ogi nėra nieko paprasčiau – tereikia išsiaiškinti, per kiek laiko bus pristatytos jūsų įsigytos prekės. Taip pat, stebėkite, kaip yra aptarnaujamas klientas. Ar greitai gaunate atsakymą. Visi šie aspektai yra labai svarbūs, nors iš pirmo žvilgsnio galėtų pasirodyti ir neverti didesnio dėmesio.

Sukūrus glaudų ir nuolatinį ryšį su viena ar kita elektronine parduotuve, ilgainiui galima sulaukti puikių išskirtinių pasiūlymų ir tokiu būdu norimas prekes įsigyti kur kas pigiau nei bet kurioje kitoje parduotuvėje. Lojaliems klientams beveik visose srityse yra taikomos papildomos nuolaidos. Taigi, jei vienoje parduotuvėje įsigytas perforatorius jums tarnauja puikiai, o jūs vėl ėmėte galvoti apie naujo įrankio ar prietaiso įsigijimą kitam darbui – kodėl gi nesugrįžus į tą pačią parduotuvę ir nepabandžius vėl joje apsipirkti.

Toks apsipirkimo būdas ilgainiui jums atsipirks su kaupu. Nėra nieko geriau, kai klientas yra aptarnaujamas be jokių priekaištų, kai jam yra skiriamas reikiamas ir net ypatingas dėmesys. Tai visuomet yra vienas pagrindinių veiksnių, kuris lemia, kur kitą kartą klientas nuspręs užsukti. Kiekvienas geras prekybininkas tai žino, todėl suradus būtent tokį prekybininką, jus džiugins ne tik šildytuvai, iš kurių pasirinksite sau geriausią, bet ir nepriekaištingas aptarnavimo lygis.

Be jokios abejonės, labai didelę reikšmę turi ir jūsų pasirinkimas. Turime galvoje – kokią prekę įsigysite, ir ar ji geriausiai tiks darbui, kurį turėsite padaryti. Jei tai minėtas perforatorius, tuomet pasikonsultuokite su internetinės parduotuvės komanda ir išsirinkti būtent tokį, koks galėtų atlikti kiekvieną jums svarbią užduotį. Kiekvienas įrankis yra labai vertingas, todėl tausokite juos ir gerai prižiūrėkite. Tada jie neabejotinai atsidėkos jums ilgu tarnavimu ir puikia darbų kokybe.

Kieto kuro katilai: pagrindiniai žingsniai renkantis!

Kieto kuro katilai yra vienas iš svarbiausių pirkinių ir vienas iš didžiausių galvos skausmų įsirenginėjant būstą, todėl reikia žinoti bent minimalius pagrindus, kurie palengvins tinkamiausio kieto kuro katilo įsigijimą.

Kieto kuro katilų tipai

kieto kuro katilaiPraktiškai visi naujos technologijos kieto kuro katilai yra aukšto efektingumo išskiriantys mažiau anglies dvideginio ir sutaupantys šildymo išlaidoms. Su kieto kuro katilais yra taip, kad jeigu daugiau investuoji pradžioje, mažiau moki ir vargsti vėliau.

Kitas žingsnis yra nuspręsti koks katilas reikalingas, – tradicinis, sisteminis ar kombinuotas. Gyvenant name jums reikės arba tradicinio arba sisteminio kieto kuro katilo. Tiksliau jums patars ekspertas vertinantis patalpas.

Gaukite pasiūlymus

Rekomenduojame padaryti mažą apklausą ir gauti pasiūlymus iš kelių pardavėjų. Gauti pasiūlymai jums ne tik suteiks informaciją apie norimos prekės kainą, tačiau ir suteiks jums galimybę susipažinti su pardavėjų profesionalumu, sugebėjimu pateikti jums reikiamą informaciją ir aptarnavimo kokybe. Pasitikslinkite dėl prekės garantijų ir kas atlieka garantinį aptarnavimą.

Pasiruošimas

Kieto kuro katilai yra specifinė prekė ir reikalinga pasikonsultuoti su specialistu. Prieš atvykstant specialistui reikia šiek tiek pasiruošti. Specialistas jums užduos keletą klausimų apie jūsų gyvenimo stilių ir esamą sistemą, todėl pagalvokite apie keletą dalykų.

Visų pirma iš anksto numatykite vietą, kurioje planuojate statyti kieto kuro katilą. Toliau pagalvokite apie gyvenimo įpročius, pavyzdžiui ar naudositės daugiau nei vienu dušu tuo pačiu metu. Jeigu ateityje planuojate plėstis ar didinti palėpę, tai reikia taip pat įvertinti. Be jokios abejonės įvertinkite savo finansines galimybes, kadangi kitaip bus labai sunku nuspręsti kurie kieto kuro katilai jums tinkamiausi.

Saulės energija

Šiuolaikinės technologijos, leidžiančios naudotis saulės energija nėra tokios brangios kaip anksčiau ir daugumos gamintojų kieto kuro katilai gali būti sujungti į vieną sistemą. Sujungus sistemas galėsite ir nekūrenant kieto kuro katilo turėti šiltą vandenį. Nepamirškite aptarti tai su specialistu.

Pasiruoškite užduoti klausimus

Nebijokite atvykusiam specialistui uždavinėti klausimus, į kuriuos patyręs specialistas lengvai atsakys, jeigu atsakymų nežino, gal reikėtų pagalvoti apie jo kompetenciją. Nepamirškite paprašyti, kad jūsų sudaryta detali sąmata darbams ir reikalingoms priemonėms. Nustebsite, kad kieto kuro katilai ir jų pardavimo kaina nėra galutinė ir reikės nemažai sumokėti už jų pajungimo sistemą. Pasidomėkite kokia garantija ir aptarnavimas teikiami montavimo darbams.

Garantinis aptarnavimas

Garantinis aptarnavimas yra ne mažiau svarbus kaip ir patys kieto kuro katilai. Įsitikinkite, kad pardavėjas užtikrina garantinį aptarnavimą. Dažnai kieto kuro katilai montuojami specialistų, kurie yra pakankamai kompetetingi montavimo darbuose, tačiau kai reikalas pakrypsta dėl jų remonto, ne kiekvienas specialistas gali padėti, ypač jei katilai yra sudėtingesni.

Pardavėjo pasirinkimas

Kai jau gausite pasiūlymus ir visų pardavėjų, atidžiai perskaitykite, kas jums yra siūloma. Jeigu klausėte dėl vieno konkretaus modelio, tuomet tikriausiai bus aktualiausia kaina, tačiau jeigu prašėte atsiųsti pasiūlymą pagal gyvenamą plotą, tuomet variantai bus skirtingi ir juos reikės labiau paanalizuoti. Įsitikinkite, kad visi pasiūlymuose gauti kieto kuro katilai atitinka jūsų reikalavimus ir poreikius. Atminkite, kad kaina nėra pats pagrindinis kriterijus, nes dėl netinkamo aptarnavimo ar efektyvumo lygio, įsigytas kieto kuro katilas ateityje gali stipriai pabrangti.

Apibendrinimas

Taigi apibendrinant prisiminkite, kad kieto kuro katilai kainuoja gana nemažai, todėl nustatykite savo biudžeto ribas. Pagalvokite apie ateities planus ir nepamirškite užduoti klausimus specialistams. Būtinai pasiaiškinkite dėl garantinio aptarnavimo ir atminkite, kad pigiausias nėra geriausias. Nepamirškite padaryti apklausą.

Kadastrinių matavimų rūšys

Pastatų arba žemės ploto kadastriniai matavimai atliekami vadovaujantis Lietuvos Respublikos įstatymais, tad samdantis firmą, kuri turės atlikti tokio pobūdžio paslaugas, turite būti tikri, kad jų atliekamas darbas yra legalus. Kitu atveju atmestinai padarytas darbas, kurio net nebus galima įrodyti kaip specialistų klaidos – Nekilnojamojo turto savininkus gali nuvesti iki didelių problemų. Kadastriniai matavimai pagal savo pobūdį yra skiriami į:

Šio pobūdžio paslaugos yra reikalingos tiek juridiniams, tiek fiziniams asmenims. Ir visiškai nesvarbu, kokio dydžio pastatą ar plotą turite – tokio pobūdžio matavimai ir surašymai į Kadastrų knygą yra privalomi visiems, kurie turi turto. Visas profesionalų darbas yra REGLAMENTUOJAMAS PAGAL TEISĖS AKTUS, kurie apibrėžia šios paslaugos funkciją ir atliekamo darbo kokybę bei būtinus veiksmus. Nepriklausomai nuo to, kokio pobūdžio kadastrinių duomenų jums reikia – visos jos yra apibrėžtos teisiniais aktais, kurie ir lemia kokybiško darbo galimybes. Žinoma, pačiam patvirtinti ar darbininkai gerai atliko savo darbą yra sunku, tačiau garantuojame, kad pasisamdyta firma tikrai nenorės teršti vardo klaidingais skaičiavimais.

Dažniausiai samdomasi, kuomet reikalingi patalpų arba žemės ploto matavimai. Logiška, gyventojai daug rečiau susiduria su, pavyzdžiui, geležinkelių linijos duomenų reikalingumu. Tačiau ne kiekvienas, kuris gyvena netoli šios transporto priemonės bėgių žino, jog turi galimybę skųstis dėl skleidžiamo garso. Tokiu atveju jums vėlgi bus reikalingi profesionalai, kurie pateiks duomenis, ar esamą situaciją galima kaip nors pakeisti. Galbūt žemės plotas, kurį užima geležinkelis teisėtai jau nebepriklauso šios transporto priemonės naudotojams. Taigi, kadastriniai duomenys labai dažnai padeda išspręsti tokio pobūdžio konfliktus. Juk labai dažnai profesionalus kviečiasi ir susipykę kaimynai, kurie niekaip negali pasidalinti šulinio ar kito mažo pastatėlio ribų. Svarbiausia, kad visada galima išsiaiškinti, kas yra teisus, o kas klysta.

Kadastriniai matavimai reikalingi ne tik tada, kai norima pateikti naujus duomenis, tačiau ir siekiant pakoreguoti senesnius. Tai reiškia, jog šalia senųjų pildomi nauji ir taip galima stebėti kismą.

Italijos baldai papuošia buitį

Namų grožis ir ištaigingumas – tiesioginis namų šeimininko gero skonio įrodymas. Gražios vietos visuomet beveik mistiškai traukia žmones, draugus, gimines. Nesuskaičiuojami susitikimai, malonūs pašnekesiai prie stalo, mėgstamų filmų ar nuotraukų peržiūra ant patogiausios sofos – tik keletas akimirkų, kurias gali padovanoti šeimininkams itališki baldai. Prie gerų dalykų lengvai priprantama.

Italijos baldaiKokie gi pagrindiniai itališkų baldų privalumai be jau išvardintų?

Viso pasaulio mados ir dizaino fanai pasakys, kad Italija – šalis numeris vienas, kai kalbama apie kažko naujo, gražaus, neįprasto sukurimą ir pristatymą. Drabužių mada, sportiniai automobiliai, pramoninis dizainas nuo kvepalų buteliuko iki pastato suprojektavimo – grožio industrijoje Italijai tiesiog nėra lygių.

Taip pat sakoma, kad viskas kas traukia ypatinga dėmesį – tik turtuoliams. Ar taip iš tikrųjų yra? Išsiaiškinkime.

Ši teorija galbūt ir buvo teisinga daugelį metų atgal. Tačiau mes gyvename industrializacijos amžiuje, o jis teikia mums neribotų galimybių. Šiandien viskas iš esmės įmanoma ir įgyvendinama. Kartais tiesiog reikia gerų norų ir štai mes jau susikūrėme tą taip siekiamą grožį savo bute ar name.

Jūs mėgstate išskirtinius dalykus ir vertinate aukščiausio lygio markes? Itališki baldai šiandien daug lengviau pasiekiami (finansine prasme) nei kada anksčiau. Už visai prieinamą kainą itališkų minkštų sofų patogumas džiugins ir padės jums pailsėti ilgus metus. Itališki TV baldai padės išdėstyti ir sudėti visus svetainės daiktus taip, kad jie visuomet bus po ranka, nepriklausomai nuo kiekio ar namų dydžio. Valgomasis stalas sukurtas Italijoje padės sutalpinti aplink save ne tik namiškius, bet ir keletą užsukusių Jus aplankyti draugų. Lova itališkame stiliuje bus ne vien svarbiausias baldas, bet ir tikra dizaino skulptūra Jūsų miegamajame.

Baldai galės maloniai stebinti Jus pačiomis netikėčiausiomis apgalvotomis smulkmenomis. Reikia šiek tiek pakelti komodos stalčius? Ne problema. Norite paversti mažą staliuką prie sofos pietu stalu? Padarykite tai per kelias sekundes. Reikia kitaip išdėstyti modulinius minkštus baldus? Tam net neprireiks kito žmogaus pagalbos.

Itališki baldai – pripažintas numeris vienas pasaulyje, kalbant apie baldų ekstravaganciją. O juk niekas nenori būti panašus į kitus.

Skaityti toliau

Kodėl darbo sauga turi rūpintis profesionalai?

darbo saugaLietuvos įmonėse darbo saugos reikalavimus apibrėžia teisės aktai, todėl ypač jaunoms įmonėms šie reikalavimai tampa dideliu galvos skausmu. Dažnai švieži vadovai nesupranta, kodėl ir kaip iš tiesų svarbu įmonės tinkama darbo sauga ir jos vidinė kontrolė. Pamatę kalnus reikalavimų įstatymuose ir reikalingą šūsnį dokumentų bei tyrimų, jauni vadovai ieško, kas galėtų pasirūpinti visais šiais klausimais jų įmonėje. Esama nemažai pavyzdžių, kuomet apie darbo saugą nenusimanantys administracijos darbuotojai imasi šių darbų, tikėdamiesi, jog visa tai galima atlikti greitai ir paprastai. Tačiau tiek darbo saugos specialistai, tiek Valstybinės darbo inspekcijos atstovai įspėja įmones, jog darbo saugos reikalavimus įvykdyti gali toli gražu ne kiekvienas. Tam yra nemažas sąrašas priežasčių.

  1. Profesinis pasirengimas. Egzistuoja paslaugų ir darbų įmonėje, kuriuos gali atlikti beveik bet kuris darbuotojas. Žinoma, kiekvienas darbas yra sunkus ir reikalauja pasirengimo, tačiau darbo sauga yra viena sričių, kuri reikalauja ir profesinio išmanymo, gebėjimo, tam tikrų įgūdžių, kurių neįmanoma įgauti parengus vieną ar dvi darbo saugos ataskaitas.
  2. Analitinis mąstymas. Ne kiekvienas vadovas geba visiškai išspręsti įmonės problemas greitai ir numatyti ateityje kylančių krizių grėsmę. Būtent tam yra samdomi specialūs įmonės darbuotojai, kurie išmano savo sritį. Finansinėms krizėms įmonę ruošia buhalteriai, viešumos krizėms – viešųjų ryšių vadovas, gamybos krizėms – projektų vadovai. Darbo sauga – dar viena sritis, kurios krizėms svarbu pasiruoši. Darbo saugos specialistai tai gali itin gerai. Jam būdingas analitinis mąstymas, kurį pasitelkdamas specialistas geba numatyti su sauga susijusias krizes.
  3. Gebėjimas tobulėti. Nereikia net argumentų tam, kad pritartume, jog geras savo srities specialistas turi nuolat tobulėti. Taip pat ir su darbo sauga. Tikėtina, jog geras pardavimų vadybininkas, buhalteris, ar įmonės administratorius ne itin tobulės darbo saugos sferoje. Net jei jis gebės atlikti pagrindinius darbus ir atitikti keliamus reikalavimus, įstatymai turi būti nuolat sekami, prie jų taikomasi ir tobulėjama. Tam reikia skirti laiko, pastangų ir pasiruošimo.
  4. Dokumentacijos tvarkymas. Darbo saugos specialistai žino, jog vienas pagrindinių jų darbo užduočių sunkumų yra tai, jog viską, kas yra atliekama praktiškai įmonėje dėl darbo saugos, turi būti užtvirtinama dokumentuose. Dokumentų ruošimas – specialaus išsilavinimo ir praktikos reikalaujantis darbas, todėl darbo saugos specialistai turi būti pasiruošę kurti dokumentus, gebėti juos tinkamai ir greitai tvarkyti.