Mėnesio archyvas: 2017 m. balandžio mėn.

Kaip nedidelis šeimos verslas tapo didesniu

Nuo paprastos idėjos išvystę visą verslą sutuoktiniai sako, kad jiems tą padėjo padaryti įsiklausymas į vienas kito poreikius, laiku sudiegta gamybos valdymo sistema bei tikėjimas tuo, ką jie daro.

Sėkmę nulėmė teisinga gamybos valdymo sistema

Moteris pasakoja, kad vienu metu suprato, jog visko daugiau, negu tikėjosi, ir būtinai reikia imti kažkaip visa tai kontroliuoti. „Atrodo, mes ir ruošėmės tam, kad bus versle sėkmė. Bet tai yra tam tikra stichija, kada tu negali net būti pakankamai jai pasiruošęs. Buvo dar tik viso to verslo pradžia, aš buvau atsakinga už reklamą. Sudėjau šiek tiek reklamos, bet tokiai tik pačiai pradžiai, toliau buvo numatyti visai kiti reklamos mastai, kad viskas įsivažiuotų. Tačiau jau nuo pat pradžių pradėjo skambinti žmonės ir buvo labai smagu, o paskui tai ėmė gąsdinti. Pradėjo atrodyti, ko tie žmonės skambina. Jau pamatai, kad telefonas skamba, ir net nori bėgti į kitą kambarį. O juk būtent to iš pradžių ir tikėjaisi – kad būsi matomas, kad žmonės tau skambins ir norės tavo paslaugų. Tačiau galiausiai taip yra, kad tave ima baimė, jog nesugebėsi su viskuo susitvarkyti. Būtent tada ir įdiegėm tą gamybos valdymo sistemą. Ir tada viskas pasidarė daug paprasčiau. Iš pradžių psichologiškai, nes tu staiga supranti, kad nebus viskas taip baisu ir blogai, kaip tu čia buvai išsigandęs. Yra šita pagalba iš šalies, ir tau tai padės. O tada, kai jau grįžta savitvarda, kai jau gali susitvarkyti su savo mintimis, prasideda tikras darbas“, – prisimena moteris.

Kepti skanėstus ėmė dėl hobio

Skaityti toliau

Skandinaviški baldai ir interjeras

Namų norime jaukių, neperkrautų, erdvių ir kartu skoningų. Todėl Skandinaviški baldai klientams šiais laikais yra vienas populiariausių pasirinkimų, patenkinančių tokius poreikius. Šiais laikais visi nori stilingų ir jaukių namų, tačiau nesinori, kad jie būtų labai brangūs.

Kodėl skandinaviški baldai yra skandinaviško interjero esmė

Apie skandinaviškus baldus nuolat girdime liaupses, tačiau kodėl būtent jie yra skandinavišku vadinamo interjero esmė? Veikiausiai dėl to, kad jie įkūnija viską, kas yra taip pat ir skandinaviško interjero bruožai. Tai yra lengvumas, grubus, tačiau savotiškai gražus pagaminimas, aukšta kokybė, dėmesio kontrolė tik kelioms detalėms, natūralumas ir medis. Spalvos paprastai neišsišokančios, ramios, gali būti pilkos, smėlio, šviesios. Tokie yra baldai, toks ir visas interjeras.

Minimalizmas interjere

Vienoje interneto forumų svetainių yra užvesta tema apie tai, kaip atrodo tavo mamos sofa ir pagalvėlės ant jos. Forumo dalyviai fotografuoja savo mamų kambarius ir sofas su pagalvėlėmis. Juoką kelia tai, kad kažkuriuo metu mamos tarsi praranda saiką ir ima ant sofų dėti labai daug pagalvėlių. Žodžiu, tai – ne minimalizmas, tai perteklius. O skandinaviškas minimalizmas ir pagyvenusių ponių perteklius – tai skirtingas dalykas. Minimalizmas interjere remiasi tuo, kad jis siekia neapkrauti namų nereikalingomis detalėmis. Taip pat labai svarbus dėmesio valdymas. Tas, kas kuria interjerą, iš karto turi žinoti, kaip bus valdomas dėmesys. Kur pirmiausia kryps žvilgsnis, o ką pastebėsite vėliausiai. Tie žmonės, kurie nesivaldo ir gyvena pertekliaus pasaulyje, mėgsta interjere panaudoti per daug dekoracijų, pamerkti per daug gėlių, prikloti per daug staltiesių ir servetėlių, prikabinti per daug paveikslų ir pan. Minimalizmas to neleidžia daryti ir viską grindžia racionaliais pasirinkimais.

Kas nėra skandinaviškas interjeras

Skaityti toliau

Vaikiški šviestuvai gali tapti ir pramoga mažiesiems

Visiems gerai žinoma, kad šviestuvai gali padėti sukurti norimą atmosferą namuose. Priklausomai nuo jų tipo, dizaino, išsidėstymo ir derinimo prie kitų interjero detalių, jie padeda praplėsti erdvę, įnešti šiek tiek romantikos ar anaiptol – švaros bei sterilumo. Tačiau kalbai pasisukus apie interjerą pačiame smagiausiame ir spalvingiausiame – vaikų kambaryje, – didelę reikšmę turi ir originalumas bei išradingumas. Pasirodo, vaikiški šviestuvai atlieka ne tik kambario apšvietimo funkciją – jie gali tapti ir pramoga mažiesiems.

Užima kūdikius

Labai svarbu, kad nuo pat pirmųjų dienų lavintumėte kūdikių gebėjimus, tokius kaip dėmesio sutelkimas, spalvų, figūrų atpažinimas… Tam sukurta begalė žaislų, dėlionių ir kitų naudingų priemonių. Tačiau nepamirškite, jog šias funkcijas gali atlikti ir vaikiški šviestuvai. Pakabinti virš lovelės ir maloniai besisukdami, jie sutelks mažųjų dėmesį, padės jiems nusiraminti, lavins koordinaciją. Žinoma, tokie šviestuvai privalo turėti keletą apšvietimo lygių, antraip jie negalės tapti pagrindiniu kambario šviesos šaltiniu. Tačiau dėl vieno dalyko neabejokite – tokie vaikiški šviestuvai puikiai užims kūdikį ir padės jam užmigti saldžiai bei ramiai.

Skaityti toliau