Mėnesio archyvas: 2016 m. rugsėjo mėn.

Kas naujo sostinės butų rinkoje

Tiems, kas seniai nebeperka, nenuomoja butų, o gyvena įsitvirtinę Vilniuje, turbūt nelabai ir rūpi nekilnojamojo turto rinkos pokyčiai. Tačiau tiems, kam butas Vilniuje galbūt įeina į netolimus ateities planus, tikrai įdomu, kokiomis kainomis dabar pardavinėjami butai, kada jie pinga, kada brangsta. Taigi, kas naujo butų rinkoje?

Atpigo naujos statybos butai

Pastaruoju metu rodikliai rodo, kad šiek tiek atpigo naujos statybos butai. Tai gana neįprasta, kadangi šiaip jau kiekvienas butas Vilniuje kažkiek brango ir sulaukdavo vis didesnės paklausos. Manoma, kad nauji butai Vilniuje ne tokie brangūs galimai dėl to, kad aukštos jų kainos buvo per didelės gyventojams, ieškantiems būsto. Tad teko šiek tiek nuleisti, kad padidinti pirkimą. Juk tiems, kas pastato naujus daugiabučius, aktualu kuo greičiau parduoti bent jau pirmą dalį butų tam, kad būtų galima kuo greičiau susimokėti už statybas, galbūt išlipti iš tam tikro minuso. Taigi, natūralu, kad tam pirkimui paspartinti, gali prireikti ir įmesti daugiau žarijų į krosnį. Šiuo atveju galbūt – šiek tiek nuleisti kainas, jeigu rinkoje populiaresni pigesni butai.

Visa kita – brango

Skaityti toliau

Funkcionali virtuvė

Vieniems žmonėms patinka standartiniai virtuviniai baldai, kitiems geriau yra neįprastų virtuvės baldų gamyba. Arba – įprastų, tačiau su specialiais paskaičiavimais. Kiekviena virtuvė yra kitokia, jeigu tai ne senas daugiabutis Karoliniškėse. Tačiau, jeigu statotės naują namą, tai ir virtuvė jame bus vis kitokia. Planuojant virtuvės baldus, reikia stengtis, kad virtuvė būtų ne tik graži, bet ir puikiai funkcionuotų. Ji skiriasi nuo kitų gyvenamųjų erdvių ir turi dalykų, į kuriuos reikia atsižvelgti labiau negu į kitų erdvių planavimą.

Sausa ir šlapia

Vienas iš pagrindinių virtuvės bruožų yra tas, kad čia bus gera akustika. Ji atsiras natūraliai, kadangi dauguma interjero detalių ir pačių baldų, neturės minkštų medžiagų. Čia bus mažiau audinių, nebus minkštos sofos, kuri sukeltų visas dainas. Ta akustika puikiai skambės ant parketo ir metalinių stalviršių. Kodėl tai taip būdinga virtuvei? Iš esmės, vien dėl to, kad čia nuolat drėgna. Rūksta, garuoja puodai, kunkuliuoja sriubos. Išpilama ir išliejama kas nors ne vietoje. Ką tik nuplauti varvantys obuoliai padedami ant stalo. Tekančiame vandenyje plaunami indai ir kabinami ant džiovyklos. Netyčia pajudinamas butelis išsilieja pienas ant grindų ir baldų. Tačiau nieko tokio – virtuvė yra atspari vandeniui. Turite tai įsidėmėti, planuodami jos baldus ir interjerą – ji turi būti atspari vandeniui. Kai ji tokia bus, tada gyvenimas bus puikus. Nereikės kaskart keiktis, kai vaikai išlies kakavą, ar aimanuoti, jeigu nuo garų atsiras pūslės.

Užima vietos ar gražu

Skaityti toliau

Indų svarba ir įtaka patiekalui

Jau seniai aišku, kad valgymo ritualas nėra tik patenkinti fiziologinius porekius, tačiau ir būtinas socialiniams ryšiams palaikyti. Maisto gaminimas bei valgymas taipogi yra menas, kur tik gerą patiekalo skonį garantuoja ne tik virtuvės šefo meistriškumas, tačiau ir indai, kuriuose patiekalas pateikiamas, aplinka, kurioje asmuo patiekalą ragaus. Šiandien visos šalys turi savo tradicinę virtuvę ir maisto gaminimo niuansus ir vien tai įrodo, jog maistas nėra tik poreikių tenkinimas, tačiau ir kultūros ir kiekvieno žmogaus identiteto dalis. Šiandien nutarėme lanbiau pasigilinti į indus, jų mados tendencijų kitimą bei, žinoma, reikšmę ir įtaką patiekalui.

Kintančios tendencijos

Žvelgiant atgal į istoriją iš pradžių išties didelis dėmesys indams ir maisto pateikimui nebuvo skiriamas, tik su laiku patiekalai ir ypatingai indai tapo meno kūriniais ir didelę reikšmę turinčiais reiškiniais. Tiek indų, tiek ir patiekalų pateikimas parodo žmonių luomų pasiskirtymą, pajamas bei vietą visuomenėje ar net šeimoje. Paimkime kaip pavyzdį aristokratų pokylius ir šventes, karalysčių puotas, kur indų puošnumas, kruopštūs raižiniai ant įrankių turėjo derėti su aplinkui sklindančia prabanga. Tuo tarpu paprasti gyventojai maitindavosi iš paprasto metalo, molio ar medžio indų ir maisto pateikimas jiems nebuvo svarbus – svarbiausias tikslas apskritai turėti kuo maitintis. Žinoma, šiandien situacija esti visai kitokia, todėl praktiškumas ir paprastumas čia ima viršūnę ir minimalizmas yra svarbi tendencija, kuri vadovaujasi taisykle „mažiau tai daugiau“.

Skaityti toliau