Mėnesio archyvas: 2016 m. spalio mėn.

Paskutinė diena prieš krūtų mažinimo operaciją

Jeigu kas nors imtų kalbėti apie plastinę krūtinės chirurgiją, visiems iškart vaizduotėje šmėžuotų krūtų implantai ir krūtinės didinimas. Tačiau ar žinojote, kad neretai kur kas reikalingesnė žmogui yra operacija, kurios metu atliekamas krūtų mažinimas? Kodėl ši operacija tokia aktuali? Apie tai geriausiai papasakoti gali moteris, kuriai kitą dieną turėtų būti atlikta krūtų mažinimas.

Visą laiką buvo bėdų

Kaip pasakoja moteris, su krūtine problemų būdavo visada, bet daugiausiai jų atsirado po antrojo gimdymo. „Visadapavydėjau toms moterims, kurios turi mažą krūtinę, arba išvis androgenišką ir tarsi jos neturi. Tokia jau ta gamta, kad ji ne vienodai visko paskirsto, bet mes, žmonės, galime džiaugtis civilizacijos pasiekimais ir tuo, kaip medicina, plastinė chirurgija, viską gali pakeisti. Nebuvau pirmoji klasėje, kuri galėjo džiaugtis pasikeitusiomis moteriškomis kūno formomis, bet kai pradėjo augti, tai atrodė, niekada nesustos. Buvo nesmagu būti 15 metų mokine, smulkute, maža, o turėti krūtinę, didesnę už stambių ir senų mokytojų. Iškart ėmiau atrodyti ir jaustis sena, negraži, stora. Dėmesys mane vertė visą laiką drovėtis, kompleksuoti, rengtis tokius drabužius, kurie kuo labiau maskuotų kūno formas, o dėl to atrodydavau kaip koks kubilas. Tik vėliau ėmiau nebijoti kartais ir su iškirpte ką nors užsidėti ar apteptą megztinė. Tačiau šiaip visada būdavo labai nesmagu. Taip pat buvo ir didžiulis fizinis diskomfortas, kai vasarą nuo karščio eina prakaitas, šunta, kartais žaizdos nuo trinties atsiranda. Taip pat ir pečius paskausta tokį svorį nešti. Galiausiai – niekada nerandu drabužių, man tinkančių, iš standartinės kolekcijos. Liemenėles specialiai užsakinėju, ir šiaip paprastų rūbų negaliu vilkėti. Tačiau prie to dar pripratau, krūtų mažinimas atrodė tiesiog nebūtina operacija. Bet štai po gimdymo krūtinė dar labiau išdidėjo. Galvojau – sumažės, bet tai nepasikeitė. Kai nusprendžiau turėti antrąjį vaiką, kartu galvojau ir apie tai, kad jeigu turėsiu, tuomet būtinai po maitinimo pasidarysiu operaciją. Nes jau žinojau, jog krūtys pačios nesusitraukia“, – sako moteris.

Pasiruošimas operacijai

Skaityti toliau

Nuo ko pradėti aplinkos tvarkymą?

Aplinkos tvarkymo specialistai neretai susiduria su klaidomis, kurias reikia taisyti įvairiuose žmogaus gyvenamuosiuose sklypuose. Ne šios srities profesionalų atliekamas aplinkos tvarkymas kartais gali atnešti daugiau bėdų negu naudos, o viskas prasideda nuo netinkamos darbų eilės tvarkos. Taigi, šiame straipsnyje bus išdėstyta, iš kokių etapų susideda aplinkos tvarkymas.

  1. Sunkiosios technikos darbai. Pirmiausia, norint savo namų kiemą apsodinti gėlėmis, jums reikės žemių. Kad jos būtų atvežtos, reikalinga sunkioji technika, todėl taip pat nepamirškite, jog sode neturėtų būti ištiestos trinkelės ir technika galėtų pravažiuoti niekieno netrukdoma. Jeigu įmonė, tvarkiusi jūsų aplinką, to neapgalvojo, gali būti, jog už papildomas išlaidas žemes ar trinkeles reikės vežti antrą kartą. Taigi, kad išvengtumėte dvigubo mokesčio, išmanykite, kaip turi būti atliekami aplinkos tvarkymo darbai.
  2. Kietosios dangos įrengimas. Prieš sodinant veją ir kitus įvairius augalus, būkite įsirengę kietąją dangą. Tai gali būti ne tik trinkelės, bet ir takeliai, vaikų žaidimų aikštelės ir pan. Trinkeles montuokite laikantis visų profesionalių reikalavimų ir neapsunkinkite proceso, aplinkos darbus pradėję nuo, pavyzdžiui, apželdinimo darbų.
  3. Laistymo įranga. Pirmiausia, sunkiosios technikos pagalba turi būti atvežtas ir sulyginamas gruntas. Tuomet klojami vamzdžiai, reikalingi laistymo įrangos sistemai. Taip pat derėtų žinoti kokie elektros laidai ar kiti vamzdžiai driekiasi jūsų namo ar kiemo sode tam, kad ateityje galėtumėte išvengti nelaimių ar apsisaugotumėte nuo neplanuotų išlaidų. Dažniausiai specialistai rekomenduoja visus vamzdynus ir elektros laidus pažymėti namo ar sodo projekte.
  4. Aplinkos tvarkymą patikėkite profesionalui, prižiūrėsiančiam darbų eigą. Jeigu nesate tikras dėl atliekamų darbų tvarkos, kokybės ir norite išvengti galimų nemalonumų, tegul aplinkos tvarkymas jums nesukelia problemų ir pasitikėkite profesionalais.

Kaip profesionaliai suorganizuoti asmeninę šventę

Paprastai galvojame, kad kviestis į pagalbą renginių organizatorius reikia tik tada, kai planuojamas renginiu organizavimas Panevezyje, Vilniuje ar Klaipėdoje visam miestui. Kai kalbame apie dideles masines šventes, kur sunku paprastiems žmonėms koordinuoti tinkamą šventės eigą, ten norime, kad prisidėtų ir profesionalai. Tačiau ar tikrai reikia taip galvoti ir manyti, jog tik viešiems renginiams reikia tokios pagalbos? Iš tiesų, profesionalai pasakytų, kad asmeninės šventės vizitinė kortelė neturėtų būti prastas organizavimas. Jeigu taip svarbu viešus renginius sukurti tikrai gražius, tai kodėl nesvarbu, kaip atrodys gimtadieniai, krikštynos ar vestuvės? Rekomenduojame į asmenines šventes žvelgti kaip į užsakytas – tik tada turėsite tikrai gražią šventę Panevėžyje ar bet kuriame kitame mieste. Kaip sukurti tikrai gerai suorganizuotą, profesionalią šventę sau?

Numatykite datą

Renginių organizavimas, taigi, ir šventės parengimas, turėtų prasidėti, visų pirma, nuo datos numatymo. Kada tiksliai norėtumėte surengti savo šventę? Tai svarbus klausimas, į kurį reikėtų atsakyti kuo greičiau. Kuo greičiau žinosite, tuo greičiau sukviesite žmones, rezervuosite reikalingas paslaugas: maistą, nakvynė, pramogas ir pan. Jeigu jūs organizuosite kažką sezono metu (tarkime, naujų metų vakarėlį gruodžio 31 d., arba vestuves rugpjūčio savaitgalį), tada turėsite iš anksto numatyti datą, bet iš kuo anksčiau. Sezono metu visos paslaugos, kurių jums prireiks, bus graibstomos ir kitų taip pat kažką švęsti planuojančių žmonių.

Žinokite svečių skaičių

Skaityti toliau