Mėnesio archyvas: 2016 m. kovo mėn.

Gipso kartonas – pliusai ir minusai

Daugybė remontu užsiimančių asmenų susiduria su dilema, koks yra kokybiškiausias visinių sienų padengimo būdas. Daugybę metų populiariausias padengimo būsas būdavo paprastas tinkavimas. Šiandien šį būdą populiarumu vejasi gipso kartonas. Dirbant su šia medžiaga, sutaupoma daugiau laiko, procesas tampa daug efektyvesnis, kadangi išvengiama džiovinimo proceso. Ši medžaga turi geresnes garso izoliacijos savybes. Taip pat, dirbantysis su gipso kartonu, gali lengviau laviruoti, siekiant, kuriant norimą interjerą. Gipso kartonas kaina perdaug nesiskiria nuo yprasto tinkavimo, tačiau akivaizdu, kad pranašumų naujesnė technologija kartais turi daug daugiau.

Statybiniai sprendimaiTinkavimas ilgą laiką buvo pagrindinis sienų padengimo būdas. Ši technologija kartais iškeliama aukščiau minėtojo gipso kartono naudojimo, kadangi tinkas, kaip medžiaga, yra žymiai pralaidesnė. Tai labai svarbu geram patalpų mikroklimatui užtikrinti, kai reikia reaguliuoti drėgmės balansą patalpoje arba temperatūros pokytį. Kitas svarbus aspektas, kuris yra svarbus tinkavimo ir gipso kartono technologijų varžybose yra tai, kad sienas dengiant tinku nepatiriamas erdvės nuostolis. Dengiant sienas gipso kartonu, prarandama iki 5 cm. erdvės, tuo tarpu tinko sluoksnis patalpą susiaurina vos 1 cm. Jeigu žmogus kreipia dėmesį į tokius aspektus kaip akustika namuose – tinkavimas taip pat yra geresnis pasirinkimas. Tą lemia didesnis tankis bei didesnės masės rodikliai. Kalbant apie tvirtumą, tinkas taip pat turi daug daugiau pranašumų, kadangi gipso kartono plokštės yra ganėtinai pažeidžiamos, neatsparios smūgiams ar stipresniems mechaniniams procesams. Todėl, jei būsto sienos padengtos būtent gipso kartono plokštėmis, jose daug lengviau palikti įbrėžimų ar pradurti skylę.

Skaityti toliau

Ką randame prie durų?

Kai perkate used doors, ar pagalvojate, kiek daug jau jos nugyveno, kiek galbūt spėjo pamatyti? Tikriausiai apie tai nesusimąstote, bet tai nėra nieko blogo. Šį kartą kalbėsime apie radinius, kurie yra paliekami prie front door. Kartais būna, atsikeli ir randi prie durų kažką padėta, o kartais nori, kad būtų, bet nebūna. Ką mes kartais randame prie durų arba ką randa kiti žmonės?

Paštas

Jeigu jūsų paštininkė jus pažįsta, jai galbūt nebus bėda jūsų siuntinius palikti tiesiog prie durų. Ypač, jeigu kaimynystė saugi. Aišku, Lietuvoje, neradus šeimininkų, dažniausiai paštas nepaliekamas, o tik įmetamas tas lapelis, liepiantis ateiti pasiimti savo siuntinio. Tačiau užsienyje jūs visą laiką galite matyti prie žmonių namų primėtytų dėžių, nes dėl kažkokių priežasčių saugioje kaimynystėje yra nuolat pamėtomos tos dėžės.

Kalėdų senio dovanos

Durys - kokios geriausios?Ar buvo nors kartas jums vaikystėje, kai Kalėdų senelis dovanas paliko už durų? Kiekvienam vaikui Kalėdų rytą yra nuostabu ieškoti dovanų, ir kaskart jos turi būti skirtingoje vietoje – tada būna daugiau azarto ir to stebuklo jausmo. Kartais Kalėdų Senis palieka tiesiog už durų. Tada supranti, kad jis tikrai čia buvo, aš jo nemačiau, nes jis praėjo lauke.

Pienas

Skaityti toliau

Kreditai internetu – tai visuomet yra greičiausias kelias iki pinigų!

Credit24 paskolos ir kreditaiPinigai yra kiekvieno žmogaus neatsiejama gyvenimo dalis. Be pinigų šiais laikais vargu ar būtų įmanoma bent egzistuoti. Juk net gyvybiškiausi ir patys reikalingiausi dalykai, kurie palaiko mūsų gyvastį, tokie kaip maistas, vanduo ar drabužiai taip pat kainuoja. O ką jau kalbėti apie tai, kad nė vienas nenorime vien tik egzistuoti, mes norime gyventi, pajusti tikrąjį gyvenimišką džiaugsmą ir skonį. Šiuo atveju finansinių išteklių prireikia dar daugiau. Kiekviena pramoga, kiekvienos linksmybės kainuoja, o juk tiek daug pasaulyje yra žmonių su, kurie uždirba tik tiek, kiek užtenka egzistencijai. Nejau verta nuleisti rankas ir tiesiog pasakyti, kad likimas šitaip lėmė – lėmė tik egzistuoti? Šito būti negali, o ir išeičių yra įvairiausių. Viena iš pačių paprasčiausių išeičių yra kreditai internetu, kurie yra suteikiami itin paprastomis sąlygomis, o patys pinigai yra pervedami vos per keliolika minučių. Šis sprendimas puikiausiai tinka visiems, kuriems sunkiai sekasi sudurti galą su galu, tačiau nusipelnė ne tik egzistuoti, tačiau ir pajusti tikrąjį gyvenimo skonį.

Skaityti toliau

Kaip daryti remontą naujiems namams

Namų remontasDaugybei jaunų porų man and van east London padeda persikraustyti į naujus namus, kai tokius pavyksta surasti. Štai ir dar vieną porą turime, kuriai dabar prireikė man and a van east London, kad po ilgos nuomos sutarties pagaliau jų daiktai atsidurtų tame bute, kurį jie jau galėtų laikyti savu. Nėra lengva nusipirkti butą Londone, tačiau ši jauna pora ilgai ir sunkiai dirbo, kad sutaupytų pradiniam įnašui į paskolą. Toliau jie visą likusį gyvenimą atidavinės tą paskolą, bet tai juk geriau, negu gyventi bute, kurį nuomojiesi, ar ne? Taigi, štai jums apie tai, kaip darytis remontą bute Londone, kad nereikėtų prašauti.

Kapitalinis ar kosmetinis

Vienas iš esminių klausimų, kurį reikia sau užduoti prieš imantis remonto, tai kokio tipo jo reikia. Ar tai turi būti kapitalinis, ar kosmetinis remontas. Kapitalinio metu gali būti kažkaip koreguojama sienų padėtis, gali būti dedami langai ir taip pat keičiamos jų pozicijos, gali reikėti pakeisti grindis. Kartais atrodo, kad užteks tik kosmetinio remonto, tik kažką persidažyti, bet jūs nežinote, tikrosios padėties. Gal po grindimis gyvena grybas, gal už sienų visiškai suirusi šiltinimo medžiaga. Tam, kad žinotumėte, kokio remonto reikia, turite pasitarti su meistrais. O gal kartais galvosite, kad čia reikia kapitalinio, nes viskas gana prastos būklės. Bet ne būtinai jums iš tikro jo reikės. Nes labai dažnai būna, kad neapsimoka remontuoti patalpų, daugiau sukišite į remontą nei į to būsto nugriovimą ir naujo pastatymą. Pagalvokite būtinai ir apie tai, nes tai gali leisti jums sutaupyti.

Seną derinti su nauju

Skaityti toliau

Kaip prižiūrėti plastikinius langus?

Daugelį metų plastikiniai langai yra vertinami kaip pats tvirčiausias ir funkcionaliausias pasirinkimas, kurį pasirenka tie žmonės, kurie nori džiaugtis ilgalaike investicija. Tiesa, kaip ir visi kiti daiktai, taip ir plastikiniai langai reikalauja šiek tie priežiūros siekiant, kad jie tinkamai jums tarnautų. Nors nei patys stiklai, nei rėmai nėra lepūs, visgi, kelios smulkmenos gali užtikrinti, kad pavyks pastaraisiais kur kas ilgiau džiaugtis.

Plastikiniai langai sukurti taip, kad žmonėms tarnautų labai ilgą laiko tarpą. Tačiau jeigu pasikliausite patarimais, tokiu atveju pavyks dar labiau prailginti pačių langų funkcionavimą. Svarbiausia, jog visi patarimai nereikalauja kokių nors didelių investicijų.

Nuolatos tikrinkite

Plastikiniai langaiKaip ir kiekvienas kitas daiktas, taip ir plastikiniai langai reikalauja nuolatinio tikrinimo. Tokiu atveju galite būti tikras kad vos tik pastebėjus problemą skubiai galėsite ją ištaisyti. O tai garantuoja, kad tvarkymas kainuos kur kas pigiau. Apskritai plastikiniai langai yra gana atsparūs bet kokio pobūdžio problemoms. Kartais vyriai ne tiksliai atlieka tą funkciją, kokią turėtų, kadangi išnyra. Visgi, sutvarkymas nėra labai sudėtingas ar reikalaujantis daug laiko bei investicijų. Svarbiausia iškart pasisamdyti profesionalus, kurie viską galėtų greitai ir pigiai sutvarkyti.

Skaityti toliau