Mėnesio archyvas: 2016 m. sausio mėn.

Darbas Graikijoje

Draugė parekomendavo pasikliauti Baltic Translations – turėtų gana greitai padėti išspręsti bėdas ir išversti visus dokumentus. Iš tiesų, į kelionę teko susiruošti labai greitai, taip pat ir vertimus pasidaryti tiesiog žaibo greičiu. Anksčiau negalvodavau apie tai, kad taip greitai gali pasikeisti gyvenimas.

Užsiregistravau į darbo paiešką

Ieškau darbo užsienyjeĮ universitetą, kuriame studijavau, atvyko įdarbinimo Graikijoje agentūra ir pradėjo kviesti užsiregistruoti. Tereikia sumokėti tam tikrą nedidelį startinį mokestį, ir agentūra įsipareigoja surasti tau darbą vasarai Graikijoje. Gali net ir sakyti prioritetus, kokiuose miestuose ir paplūdimiuose norėtum dirbti. Tarkime, gal tu nori keliauti su drauge ir draugu, todėl ir norėtum atitinkamai rasti tokį miestą, kuriame būtų smagiausia. Taigi, mes su drauge žiūrėjome į tai skeptiškai. Juk taip dažnai tenka skaityti istorijas apie tai kaip žmones labai stipriai apgauna tokios agentūros, kaip jie be reikalo jomis pasitiki, paskui turi patys kentėti ir prisiimti visą atsakomybę, visus rūpesčius paprasčiausiai dėl to, kad nežino, kur gauti pinigų, kur gauti darbo. Deja, noras pabandyti kažką naujo buvo nemažas.Tačiau nebuvo laiko ir kantrybės pačioms individualiai ieškoti darbo užsienyje. Tad tiesiog ėmėm ir užsiregistravome. Kas iš to?

Staigi sėkmė

Skaityti toliau

Pirmas buhalterės darbas

Nors buhalterines paslaugos Vilniuje teikiamos daugybės biurų ir privačių buhalterių, mūsų kalbinama Inga sako, kad susirasti buhalterės darbą nebuvo taip lengva, kaip ji tikėjausi.

Studijos ne visai atitiko realybę

Buhalterijos paslaugos didmiesčiuoseBuhalterinį darbą studijavusi Inga tikina, kad kaip ir visiems mūsų šalies jauniems žmonėms, pirmiausia praraja nusidriekia tarp tavęs ir darbo rinkos nusidriekia tik pabaigus mokslus. Aukštojo mokslo paskirtis ne visada yra gerai pavykusi, ir tai, ko mokoma auditorijose, ne visada yra pritaikoma ir realybėje. „Kai dabar pagalvoju apie savo studijų laikus, tai suprantu, kad juose buvo labai daug laiko, kurį būtume galėję panaudoti ir kitaip. Pavyzdžiui, aš manau, kad galėjau tikrai daugiau laiko skirti kažkokioms praktinėms užduotims. Mes tikrai daug mokomės aukštosios matematikos, kurios vėliau darbe neprireikia. Taip pat, ką jau ten kalbėti apie visokius filosofinius ir socialinius mokslus, visokius nesusijusius bendruosius dalykus. Žinau, kad studijos užsienyje visada geresnės tuo, kad jose būna labai daug specializacijos. Pas mus yra taip, kad specializacijos iš tiesų suteikiama tiek, kiek mokytis pakaktų kokį pusmetį, ir tai dar būtų per daug. Tačiau studijos šiaip supažindina su daugybe įvairių dalykų, kurie mums apskritai kažką gero duoda. Gal ir nebūtų labai smagu pabaigti studijas įgijus vieną konkretų įgūdį, tačiau niekada būti negirdėjus daugybės bendro išprusimo dalykų“, – pasakoja Inga.

Ieškoti darbo nebuvo lengva

Skaityti toliau

Paslaugų skelbimai – puiki vieta nukonkuruoti įmonę!

PaslaugosTurbūt visi žino, kad internete yra labai daug įvairių skelbimų apie visokias paslaugas kurias siūlo įvairios paslaugų pardavimo įmonės. Ar Jums kada teko girdėti apie portalus, kuriuose yra talpinami paslaugų skelbimai? Taip, išgirdote teisingai. Tai labai naudingas, Jūsų pinigus sutaupyti galintis būdas. Pirmiausia, įmonės savo paslaugas siūlo aukštomis kainomis, o paslaugų skelbimuose Jūs tokias pačias arba panašias paslaugas galite rasti žymiai pigiau, kadangi jas siūlo privatus asmuo. Tai yra labai patogi paslauga, tačiau reikia būti budriems – tokie skelbimai gali būti ir apgavikų noras apgaulės būdu iš žmonių išvilioti pinigus. Tačiau internete apie žmogų viską sužinoti yra itin paprasta – Jums tiesiog reikės pereiti per kelis, panašaus tipo puslapius, ir viename iš jų tikrai rasite informacijos apie galimą apgaviką, arba apie tokį žmogų, kuris suteikia paslaugas greitai, patogiai, laiku.

Kalbant apie apgaulės būdą internete, visi žino, kad sukčiai bando pasipelnyti kaip tik sumanydami. Nėra paslaptis, kad ir šioje srityje, kur yra pardavinėjama paslauga, sukčių tikrai yra. Čia ir yra viso to blogoji pusė, kadangi perkant per įmonę, Jūs esate garantuotas, kad gausite tai, ką ir žadėjo, kadangi įmonės dažniausiai turi kelių ar keliolikos metų reputaciją. Perkant paslaugą iš privataus asmens, Jūs niekada nežinote, ar paslauga bus tokia pat kokybiška kaip ir perkant per įmonę. Tačiau, kaip jau minėjome, visa tai galite rasti internete – Jums prireiks keletos minučių, kad sužinotumėte, ar tai nėra potencialus apgavikas. Įvairiose paieškos sistemose įvedus Jūsų pasirinktų paslaugų pardavėją, galite lengvai sužinoti kokie atsiliepimai apie jį yra – jeigu jis apgavikas, tikrai rasite nuorodas, kuriose bus aprašyta kada, kaip ir kokiu būdu ką jis apgavo. Manau tokiu atveju, Jums tikrai nekils mintis pirkti paslaugas būtent iš tokio žmogaus.

Skaityti toliau

Butai Vilniuje

Renkuosi butą sostinėjeBūstą įsigyti nėra paprasta, daugeliui nepakanka santaupų. Tenka imti paskolas iš bankų, tačiau ne visada atsakymas būna teigiamas. Reikalavimai auga, finansavimo įstaigoms reikia mokėti pradinius įnašus. Žmonės, kurie nori įsigyti gyvenamuosius plotus, priversti skolintis ir taupyti. Butai Vilniuje nekainuoja pigiai. Puikių pasiūlymų turi ozonamai.lt, galite pasinaudoti išperkamąja nuoma ir tokiu būdu palankesnėmis sąlygomis įsigyti nuosavą būstą. Jums nereikės sumos pradiniam įnašui, juk ne kiekvienas turi tokias santaupas. Daugeliui tai puiki galimybė, gyventi galite nieko nelaukdami. Mokėkite tik nuomos mokestį, kuris vėliau bus užskaitytas. Tokiu būdu sumokėsite pradinį įnašą ir nieko neprarasite. Po to gaukite paskolą iš banko, tai puikus pasiūlymas tiek jaunimui, tiek vyresnio amžiaus žmonėms. Neretai jaunoms šeimoms nepakanka gaunamų pajamų nuosavam būstui įsigyti. Reikia sutaupyti reikalaujamam pradiniam įnašui, sumos turi leisti gauti paskolą. Tai daugelį priverčia ilgą laiką nuomotis butus, pinigai, kurie mokami negrąžinami. Verta pasinaudoti ozonamai.lt pasiūlymais. Būsto nuoma su išsipirkimu puikus sprendimas kiekvienam, kuris neturi nuosavo būsto. Jums tereikia užsiregistruoti ir bus suteikta daugiau informacijos. Registracija nėra sudėtinga, užsukite į internetinę svetainę ozonamai.lt. Užpildykite pateiktą formą, jums reikės nurodyti vardą, elektroninio pašto adresą, kontaktinį telefono numerį, galite parašyti žinutę. Neilgai trukus su jumis susisieks vadybininkai, kurie galės atsakyti į visus klausimus ir pakonsultuoti. Nepraleiskite puikios progos butai Vilniuje šiandieną ranka pasiekiami. Užpildykite pateiktą formą ir sužinokite savo galimybes.

Skaityti toliau