Mėnesio archyvas: 2015 m. gruodžio mėn.

Klausimėlis: kas yra kompresorius

Kas yra kompresoriai, žino ne kiekvienas, nors su šių daiktų pasekmėmis susiduriame beveik visi. Klausiame įvairių žmonių, ar jie žino, kas yra kompresorius, kam jis naudojamas.

Birutė iš Kauno

Kaip veikia kompresoriai?Kas yra kompresoriai? Čia gal kažkokia šaldytuvo detalė? Taip, man atrodo, kad tai yra šaldytuvo detalė, tokia, kuri burzgia. Kai tirpdau šaldytuvą, tai dėl darau dėl to, kad veiktų kompresorius, nes jis per šalčius užšąla ir ima atsirasti sniegas kameroje. Teisingai pasakiau? Jeigu atitrauki šaldytuvą nuo sienos, tai matai tokias kaip spirales nugaroje. Tai ten ir yra tie kompresoriai“.

Jurga iš Panevėžio

„Neturiu ką pasakyti apie tai. Čia kažkoks daiktas, kuris pučia suspaustą orą. Tėvas mano kompresorių naudojo turbūt dažymui. Jis purkšdavo dažydavo mašinas, taip pat naudodavo vietoje siurblio. Tai paprastai gali išvalyti mašiną su siurbliu, o jis išpūsdavo viską lauk. Man tada nepatikdavo, nes man atrodo, kad su dulkių siurbliu viską gali sutraukti, o su kompresoriumi tiktai išputi. Tada sukyla visur dulkės. Bet čia jis tik taip naudodavo, gal kiti kitaip naudoja. Kaip atrodo kompresorius? Nežinau, neprisimenu tiksliai. Ne, jūs tikrai kokio kito žmogaus paklauskite, nes neturiu supratimo nei kaip jis padarytas, nei kaip jis veikia“.

Juozas iš Marijampolės

Skaityti toliau

Vargas su senu kompiuteriu

Nežinau, kodėl lietuvių psichologija veikia būtent taip, bet kažkodėl kartais visgi norisi būti tuo "šykščiu" ir mokėti už daiktą du kartus. Taip nutiko ir man, kuri nusipirko labai prastą, bet labai pigų kompiuterį. Todėl dabar jam jau ne pirmą kartą reikalingas kompiuteriu remontas Londone.

Problemos

Seno kompiuterio atnaujinimasKompiuteris atrodė „visai nieko“, bet po to paaiškėjo, kad jis yra ne toks ir geras. Aš nežinojau, kad jame sudėtos cheapest pc parts, o gal jos net ir nebuvo sudėtos. Gal ten buvo kažkas kito, gal viena kita dalis buvo gera, o kitos blogesnės. Pavyzdžiui, hardas buvo visai nemažas, 500 GB. Esu turėjusi ir su mažesniu. Kaip žinia, hardas geras yra ne tik tuo, kad didelis, bet ir kad gerai laikosi kompiuteryje. Tad pirmiausiai su juo ir prasidėjo gedimai. Vos tik kompiuterį panešiodavau į vieną ar kitą pusę, jis pradėdavo rodyti nesąmones. Jam staiga viskas išsijungdavo, kažkokios klaidos prasidėdavo, jis persikraudavo. Aš su drebančia širdimi žiūrėdavau, kas bus toliau, nes patikėkit, šito tai tikrai nesitikėjau, kad naujas kompiuteris išsijungs pačiame mano darbų įkarštyje. Taip pat kažkas tokio pat nutiko ir su RAM. Ir jis, po velnių, nesilaikė. Atrodė, kad tai neįmanoma, bet visgi tai tapo tikra realybe. RAM plokštė dažnai iškrisdavo. Laimė, mokėdavau ją atgal įkišti, tačiau paprastas žmogus, niekada gyvenime neardęs kompiuterio, to nepadarytų. Norėjosi tikėti, kad kas nors gero dar man atsitiks, ir tas kompiuteris kokiu nors stebuklingu būdu pradės veikti geriau. Net planavau pakeisti kelias jo dalis, padaryti taip, kad kažkas, kas neveikė, pradėtų veikti, tačiau tai buvo neįmanoma. Vieną dieną nutiko baisiausias dalykas – motininė plokštė buvo apskritai taip pažeista, kad jau nieko su ja daugiau gero nebebuvo galima padaryti. Man teko ją pamiršti ir išvis atsisveikinti su ja amžiams. Na o kompiuteris keliavo į taisyklą.

Sprendimas

Skaityti toliau

UAB „Bionuotekos“ – geriausias pasirinkimas

UAB BionuotekosNuotėkų valymo įrenginiai skirti valyti jau panaudotam vandeniui nuosavuose namuose arba namų kompleksuose. Jeigu norite gyventi kur kas švaresnėje aplinkoje ir prisidėti prie ekologijos puoselėjimo – tokiu atveju rekomenduojame pasinaudoti UAB „Bionuotekos“ teikiamomis paslaugomis, kurias įvertino jau didelė dalis patenkintų klientų. Sistema gana paprasta ir jos montavimui nereikia skirti labai daug laiko, tad susiraskite profesionalus, kurie yra pasiruošę suteikti Jums visokeriopą pagalbą.

Vandens valymo įrenginiai padės džiaugtis kur kas švaresne ir tuo pačiu saugesne aplinka. Vandens filtravimas gali būti vykdomas keliais būdais:

  • Per filtracines priemones vanduo būna infiltruojamas į gruntą. Taigi tuo pačiu žemė yra palaistoma.
  • Išvalytas vanduo gali būti kaupiamas ir konkrečiuose rezervuose. Žinoma, tai brangesnis pasirinkimas, tačiau tokiu atveju vandenį galėsite panaudoti savo reikmėms: automobilio plovimui, laistymui ir t.t. Tai, tai gana ekonomiškas pasirinkimas, kadangi vanduo bus antrą kartą panaudojamas.
  • Galiausiai, trečio pasirinkimo metu vanduo yra nuleidžiamas yra upelius, melioracijos griovius bei kitus vandens telkinius. Pasirinkite Jums labiausiai tinkamą variantą ir džiaukitės švariu vandenuku.

Kiekviena kompanija gali pasiūlyti skirtingą įrangą, kuri atlieka tokio tipo paslaugas. Vandens valymo įrenginiai funkcionuoja gana panašiai, tačiau priklausomai nuo kompanijos pasirinkimo ir jos atliekamų paslaugų kokybės – galėsite tinkamiau nuspręsti, kuris variantas Jums yra pats geriausias. Pasikonsultuokite su profesionalais, pasiskaitykite atsiliepimus internete, kad pavyktų atrasti Jums labiausiai tinkamus variantus. Svarbiausia, kad egzistuoja plati pasiūla, tad visos galimybės yra Jūsų rankose. Tereikia investuoti laiko, kad liktumėte patenkintas rezultatu.

Skaityti toliau