Restorano meniu

Kiekvienoje kavinėje, bare ar restorane rasite meniu, kuriame galite pasirinkti pageidaujamus patiekalus ar gėrimus. Vieni restoranai renkasi prabangesnius, kiti kuklesnius. Visada maloniau paimti į rankas prabangų, gražų, atspaustą ant kokybiško popieriaus restorano meniu. Desertai ir saldumynai dažnai surašomi atskirai. Paprastai patiekalai grupuojami, kad lankytojams būtų paprasčiau surasti ieškomą patiekalą. Atskiruose lapuose surašomas šaltųjų užkandžių asortimentas (pavyzdžiui užkandžiai prie alaus), taip pat, išskiriami karštieji patiekalai, saldumynai, gaivieji ir alkoholiniai gėrimai, salotos ir kiti. Jei jums sunku pasirinkti patiekalą, visada galite paklausti padavėjo kokie yra ingredientai, koks skonis. Dažniausiai sudėtis surašoma po patiekalo pavadinimu. Užsisakius gėrimą (gaivųjį arba alkoholinį) padavėjas gali jums pasiūlyti užkandžių, kurie tiktų.

restorano meniuUžsukę į gruzinišką restoraną „Genacvale“ rasite daug šios šalies patiekalų. Restorano meniu galėsite rinktis:

Šaltuosius užkandžius (marinuotas daržoves, baklažanus su graikiniais riešutais, karpį, vištieną, lašišą, marinuotas kiaulienos kojytes). Pasirinkimas nemažas, kiekvienas lankytojas gali rasti mėgstamą.

Patiekalus keptus ant žarijų. Kas nesusigundys sultingais lašišos kepsniais, gruzinišku kiaulienos šašlyku. Žuvies mėgėjai galės paskanauti ne tik lašišos kepsniais, bet ir keptu karpiu ar upėtakiu. Restorane galite paskanauti liuliakebabais, netgi keletu rūšių šašlykų (avienos, vištienos). Čia galėsite paragauti gruziniškos virtuvės šedevro – Abhazura. Šis patiekalas pagamintas iš maltos mėsos kukulaičių su žolelėmis ir prieskoniais, žinoma, naudojamos tik tradicinės gruziniškos. Ant žarijų kepamas neįprastas daržovių šašlykas. Verta paragauti avienos šonkaulių.

Įvairias salotas. Restorane galima rasti įprastų salotų, kurios siūlomos ir kituose restoranuose bei kavinėse, tai Cezario salotos, graikiškos, vištienos, salotos su lašiša. „Genacvale“ galite paragauti gruziniškų salotų, kurios taip ir vadinasi „Tradicinės – gruziniškos“

Karštuosius užkandžius. Juos siūlo daugelis kavinių ir restoranų, tačiau gruziniško naminio kepto sūrio, Adžapsandali, Kuči-mači galite nerasti kitame restorane.

Karštieji patiekalai. Šių patiekalų yra nemažas pasirinkimas. Aštriai mėgstantiems puikiai tiks jautiena aštriai, vištienos mėgėjams – viščiukas tabaka, vištiena su alyvuogėmis, vištienos gabaliukai padaže (Čechmeruli). Restorano meniu yra karštųjų patiekalų iš veršienos, kiaulienos, avienos.

Nerasime nei vieno restorano ar kavinukės, kurioje nebūtų desertų. Restorane „Genacvale“ galite rinktis: desertą „Rojaus obuolys“, kremą su vaisiais, Tortolette, ledus su karštu šokoladu, vaisių asorti, ledų asorti, firminį restorano desertą – „Genacvale“.

Patiekalų kainos, palyginus, nėra aukštos. Desertą galite rasti nuo 8 litų, karštuosius patiekalus nuo 14 litų, karštus užkandžius nuo 12 litų, salotas nuo 12 litų, patiekalai kepti ant žarijų kainuoja nuo 18 litų iki 35 litų. Šaltųjų užkandžių kainos prasideda nuo 12 litų. Restorane „Genacvale“ galite paskanauti sriubų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *