Mėnesio archyvas: 2020 m. vasario mėn.

Kaip išsirinkti lazerinį nivelyrą?

Statybų darbuose plačiai naudojami lazeriniai nivelyrai. Tai prietaisai, kurie palengvina ir tuo pačiu pagreitina darbus. Jeigu prieš kelis dešimtmečius galėjome rasti mažą skaičių tokių nivelyrų, tai šiuo metu pasirinkimas daug geresnis ir renkantis dar tenka ilgai pagalvoti, kuris iš jų geriausiai tiktų.

Profesionali GPS įrangaKiekvienas prietaisas ir jo savybės yra svarbios. Pavyzdžiui, GPS prietaisai reikalingi tam tikrai grupei pirkėjų, o kitos grupės prietaisai bus svarbūs kitai grupei pirkėjų. Pirmiausia, kad paieškų procesas būtų paprastesnis, reikia pagalvoti, kokio prietaiso jums reikia. Į šią sąvoką turi įeiti viskas, kas yra svarbu pirkėjui. Pradėkite nuo kriterijų nustatymo. Pagalvokite, kurios lazerinio nivelyro savybės jums svarbios. Galbūt jums reikia, kad jo kaina būtų iki nustatytos sumos? O gal jums svarbus gamintojas? Apgalvokite viską.

Ka reikia žinoti apie tam tikras savybes, kurios gali būti svarbios pirkėjui? Lazerinis nivelyras yra prietaisas, kuris turi aplink besisukančius lazerio spindulius ir gali apibrėžti plokštumą. Toks prietaisas tampa nepamainomu pagalbininku atliekant įvairius statybų darbus lauke. Viena iš savybių yra susigulsčiavimas. Galima tik paminėti, kad pirkdami šiuolaikinį lazerinį nivelyrą turėsite automatinį susigulsčiavimą. Nors galimi skirtingi mechanizmai, tačiau pagrindinė funkcija bus ta pati.

Skaityti toliau

Kokios tendencijos vyrauja verslo paskolų sektoriuje?

2019 metais Lietuvoje ir Estijoje labiausiai pabrango verslo paskolos, lyginant su kitomis Europos Sąjungos valstybėmis. Lietuvoje – 0,27 punkto, o Estijoje – 0,55 punkto. Specialistų teigimu įtakos šiam pabrangimui turėjo mažas bankų konkurencingumas. Paskolų kainos verslui auga jau nuo 2015 metų.

Kita pastebima tendencija, kad bankai dažniausiai skolina tik stambioms įmonėms, o smulkieji verslininkai finansavimą gauna retai. Bankai nori dar labiau apsidrausti, todėl jų skolinimo taisyklės sugriežtėjo. 2019 metų pirmą pusmetį buvo atmesta net 61 procentas smulkių įmonių paraiškų dėl kredito. Akivaizdu, kad jie renkasi tik stambesnio sektoriaus verslo klientus ir dar labiau didina palūkanas. Nuo 2018 metų iki 2019 palūkanos padidėjo 0,2 procentais.

Apklausos rodo, kad dėl vyraujančios ne pačios geriausios skolinimosi situacijos smulkiajam verslui Lietuvoje vis didėja alternatyvių skolinimosi būdų poreikis. Vienas iš sprendimų – tai smulkaus verslo paskolos iš alternatyvių šaltinių, įmonių, kurios gali suteikti nedidelį finansavimą.

Skaityti toliau