Mėnesio archyvas: 2018 m. lapkričio mėn.

Kas labiausiai palengvino žemės ūkį?

Kai rudenį laukais burzgia šienapjovės, negali sakyti, kad žmogus gyvena tikrai labai gerai, ir šiais laikais mes turime tikrai daug visko, ko tik gali reikėti. Nebereikia su jaučiu sunkiai arti dirvos, nebereikia vargti ir kitokiais būdais. Viskas dabar yra kur kas paprasčiau.

Derliaus nuėmimo kombainai

Pradėkime nuo rudens, nes dabar ruduo ir šienapjovės dar ne per seniausiai nupjovė laukus bei viską suvyniojo į specialius rulonus. Tai malonus dalykas, ir galima juo pasidžiaugti. Kas būdavo anksčiau? Daugybė laukuose plušančių žmonių, kurie darbuodavosi su dalgiais. Ir jauni, ir seni. O kaip kitaip nurinkti derlių? Nupjauti javus? O kaip kitaip šieną gyvuliams žiemai suruošti? Visa tai buvo žemės ūkio darbai, kurie įdarbindavo beveik kiekvieną žmogų. Ir tik nedidelė žmonių dalis nedirbo ūkyje, o gyveno mieste. Ir visgi žmogus vienaip ar kitaip išsiverčia ir pragyvena ir galiausiai derliaus nuėmimo kombainai tampa tuo, kas dabar pakeičia tą žmogaus vargą, tą dalgio blyksėjimą saulėje, tą prakaito ašarą, riedančią darbininko nugara.

Dirvos paruošimo technikos

Skaityti toliau

Kokie pavojai važiuojant tyko tamsoje?

Kad d1s ir kitokios auto šviesos yra labai reikalingos automobiliui, ypač tamsiuoju sezono metu, tą turėtų suprasti kiekvienas vairuotojas. Dėl to reikia labai stengtis, kad visos šviesos veiktų gerai, ir važiuoti atsargiai, nusiteikus būti budriems dėl galimų pavojų. Taigi, kokių jų visgi gali kilti, važiuojant automobiliu naktį?

Vairuotojai, su netinkamomis šviesomis arba be jų

Visų pirma, tikrai kartais bus taip, kad https://www.autosviesos.lt ne visiems vairuotojams bus vienodai pažįstama, kaip ir KET. Vairuotojai kartais tiesiog važiuos apie nieką negalvodami, nors bus daug problemų su jų šviesomis. Į avarinę situaciją jus, visų pirma, galės pastatyti tas momentas, kuomet kažkas jus akins iš priekio, važiuodamas su ilgosiomis šviesomis. Taip pat nelabai saugu bus, kai vysitės automobilį, kurio tik viena veiks gabaritinė šviesa. Visiškai blogai – jeigu neveikia nė viena gabaritinė ir gale nėra jokios lempos ar įjungtos avarinės signalizacijos. Taip pat turėsite galvoti ir apie tai, kad iš priekio atvažiuojantis motociklas naktį galbūt yra ne motociklas, o automobilis, turintis tik vieną veikiantį žibintą. Tai, aišku, KET pažeidėjas, bet norėtųsi, kad tai nekeltų jums grėsmės.

Gyvūnai kelyje

Skaityti toliau