Mėnesio archyvas: 2016 m. gruodžio mėn.

SEO audito nauda ir jį sudarantys elementai

Kiekviena įmonė ar privatus asmuo, teikiantys tam tikras paslaugas ir parduodantys įvairias prekes yra suinteresuoti turėti kuo platesnį potencionalių klientų ratą ir didinti savo pardavimus. Tam, kad išsiaiškintumėte, kokie yra kliento poreikiai ir ko reikia, kad vartotojai kreiptųsi būtent į jus, o ne į konkurentus, rekomenduojama atlikti tinklalapio analizės ataskaitą, dar vadinamą SEO auditu, kurioje bus pateikiamos rekomendacijos ir pasiūlymai, kaip atliekant tinklapio koregavimą ir tinkamą išorinę optimizaciją padidinti pardavimus ir pritraukti kuo didesnį lankytojų srautą į jūsų internetinę svetainę. Jeigu jūsų netenkina dabartinė tinklalapio situacija ir manote, kad ją reikia tobulinti, o pardavimai nedžiugina – SEO auditas yra būtent tai, ko jums reikia. SEO auditas susideda iš keleto elementų:

  1. Bendras tinklapio įvertinimas paieškos sistemoms pagal tokius reitingavimo faktorius kaip unikalių domenų skaičius, bendras nuorodų skaičius, atgalinės nuorodos domeno kokybė, tematinis nuorodų atlikimas, nuorodos iš pagrindinio puslapio, kontekstinės nuorodos, nuorodos tekstas ir pan.
  2. Raktinių žodžių analizė ir pritaikymas.
  3. Tinklalapyje sukurto turinio, struktūros, tam tikrų dizaino elementų analizė, kurie gali turėti įtakos, kodėl jūsų tinklalapyje apsilankęs žmogus greitai iš jos pasišalina. To priežastys gali būti nepakankamas informacijos kiekis, neaiški tinklalapio struktūra ir pan.
  4. Rekomendacijos, ką internetiniame tinklalapyje reikėtų pakeisti, pateikiant konkrečius pavyzdžius, jei reikia, remiantis konkurentų pavyzdžiais.
  5. Išorinių nuorodų analizė.
  6. Konkurentų naudojamų nuorodų analizė. Pateikiami duomenys apie konkurentų naudojamos raktažodžius ir ką turėtumėte pakeisti savo tinklalapio optimizavime, kad aplenktumėte konkurentus ir savo srityje būtumėte geriausi: tai yra, turėtumėte didžiausią potencionalių klientų kiekį, džiaugtumėtės gerais pardavimų rezultatais ir pan.
  7. Pateikiamos rekomendacijos kaip tinklalapio savininkai gali patys gerinti išorinę optimizaciją.

Skaityti toliau