Mėnesio archyvas: 2016 m. liepos mėn.

Tolimųjų maršrutų vairuotojo darbas

Paprastai įmonės, kurios nuomoja automobilius, gali pasiūlyti ir nemažą autobusų pasirinkimą. Kadangi kiekviena įmonė siekia plėsti savo paslaugas reikiama kryptimi, tai be nuomos paslaugų dar būna pasiūloma ir daugiau susijusių dalykų. Tarkime, nuomojantis autobusą niekas nesiūlys pirkti koldūnus, tačiau galbūt bus pasiūlytimikroautobusai su vairuotojais. Ir didelė tikimybė, kad šis pasiūlymas bus aktualus žmonėms. Kartais nuomotis tenka tik autobusus, kai žmonės turi savo vairuotojus, tačiau tenka ir nuomotis autobusą su vairuotoju. Taigi, šį kartą mes kalbamės su įmonės, kuri nuomoja automobilius darbuotoju. Jo vairuojami mikroautobusai dažnai veža žmones į tolimas ir ilgas keliones. Vairuotojas Stasys jau seniai dirba tokį darbą ir be jo jis neįsivaizduoja savęs. Jis važiuoja į tolimus reisus ir dažnai veža žmonių ekskursijas į užsienį.

Kaip pradėjote dirbti tokį darbą?

Seniau, dar prasidedant Nepriklausomybei, dirbau tolimųjų reisų vairuotoju, kuris veždavo mašinas į užsienį ir iš jo. Tais laikais tai buvo vienas geriausių būdų pragyventi, jeigu norėjai aprūpinti šeimą. Todėl jau tada pamėgau vairuotojo darbą. Negaliu pasakyti, kad jis yra lengvas, tuo labiau, kad mikroautobusai, pilni žmonių, yra daugiau atsakomybės negu fūra su mašinomis. Bet man tai yra darbas, kurį vienintelį aš mėgstu. Kiek save prisimenu, visada labai mėgau automobilius, padėdavau tėčiui garaže su jais, o paskui visada norėdavau vairuoti, kai važiuodavom prie ežero, jūros ar kažkur kitur. Aš vairuoju labai lėtai ir atsakingai, niekada neviršiju greičio, bet ir nevažiuoju paskutinis. Manau, kad tikras vairuotojas, atsakingas už žmonių gyvybes, taip ir turėtų vairuoti.

Skaityti toliau

LED televizoriai: kokie jų privalumai?

Ir nors šiandien turime puikią galimybę rinktis vieną ar kelis iš daugelio elektroninių įrenginių, skirtų mūsų laisvalaikiui paįvairinti, dėmesį verta atkreipi į tai, jog televizorius vis tiek išlieka svarbiausia bei perkamiausia tokio pobūdžio preke. Belieka tik pridurti, jog priežasčių, kodėl būtent televizoriai sulaukė tokios sėkmės yra ne viena, o viena iš jų yra ta, jog šie prietaisai yra įvairių rūšių. Viena iš jų – LED televizoriai. Kaip tik apie juos ir pakalbėsime plačiau – pasidomėsime, kokie yra šios rūšies televizorių privalumai.

Naudoja mažiau elektros energijos

Statistinio lietuvio namuose vis daugėja įrenginių, kurie negali veikti be elektros energijos. Būtent dėl šios priežasties iškyla ir tam tikras paradoksas: nors žmonės savo noru mielai renkasi įrenginius, kurie veikia tik esant elektrai, tuo pat metu skuba galvoti ir apie tai, kaip sumažinti elektros energijos sąnaudas. Savaime suprantama, šiuo atveju sprendimų gali būti įvairių, tačiau vienas patikimiausių yra toks: reikia rinktis tuos elektros įrenginius, kurie naudoja mažiau elektros energijos. Gera žinia ta, kad ši taisyklė galioja ir televizoriams – tereikia žinoti, kuriuos pasirinkti. Šiuo atveju LED televizoriai – tobulas pasirinkimas, kadangi jie sunaudoja ypač mažai elektros energijos.

Ypač kompaktiški

Skaityti toliau

Kaip išvengti nesaugaus darbo aukštyje?

Daugumai anksčiau ar vėliau tenka susidurti su darbais aukštyje, kai, rodos, nėra kito pasirinkimo apart pasiimti aukščiausias kopėčias ir lipti. Neretai tenka matyti ir miestuose darbininkus montuojant lauko reklamas taip nesaugiai besijaučiančius ant kopėčių. Tačiau ar kada teko pagalvoti apie alternatyvas kopėčioms, nes autobokštelio nuoma Vilniuje, Kaune ar kitame mieste dažnai lieka nė neapvarstytas variantas. Kam rizikuoti savo sveikata ir ateitimi, jei nors ir brangesnis autobokštelis, tačiau priešingai nei kopėčios – jis tikra garantija saugiam darbui.

Kas ir kada gali nutikti?

Nutarėme supažindinti su rizikomis jūsų sveikatai ir nelaimėmis, kurios gali nutikti ir dažnai nutinka dirbant su kopėčiomios. Norime pabrėžti, kad verčiau pasitikėkite autobokštelio nuoma Vilniuje, Kaune, Klaipėdoja ar kitame mieste, nes ji suteikia nepalyginamai didesnį saugumo lygį. Nežinantiems kas yra bokštelis, priminsime, kad tai aukštuminiams darbams naudojamas mašininis keltas, kuris pakelia žmogų į reikiamą aukštį bei leidžia prisiartinti patogiausiu kampu prie darbo objekto.

Skaityti toliau