Mėnesio archyvas: 2015 m. liepos mėn.

Italijos kryptys

Sakoma, kad visi keliai veda į Romą, o šiandieninis keliautojas – turistas gali pripažinti, kad visos kryptys Italijoje veda iš Romos į kitas tokias pačias puikias vietas. Posakis dėl visų kelių, vedančių į sostinę tada, kai Romos imperijos galybės laikais šioje imperijoje buvo išasfaltuoti pirmieji visoje Europoje keliai. Atstumas tarp miestų buvo matuojamas pagal tai, kaip toli koks nors miestelis yra nutolęs nuo Romos, tad visi keliai tarsi ir vedė kaip tik į ją.

Florencija ir Neapolis

Aplankykite ItalijąJeigu šiais laikais norėtumėte keliauti po Italiją, tuomet keliautumėte ir per skirtingus periodus. Šalis ypatinga tuo, kad joje gausu Antikoje klestėjusios kultūros liekanų bei Renesanso metu (kuris Europoje gimė Florencijoje) atgaivintos Antikos kūrinių, architektūros. Barokas taip pat prasidėjo Italijoje kaip be galo pompastiškas būdas dailinti sakralinius, su religija susijusius paminklus, pastatus, bažnyčias. Tad Italijoje yra kelių skirtingų šimtmečių, netgi tūkstantmečių lobynų, būtent į juos ir veda visos kryptys šiame moteriško aulinio bato formos plote. Jeigu nuvyktumėte į Florenciją, tuomet jus pasitiktų gausa Renesanso architektūros, skulptūros. Apsilankę Neapolyje, kaip ir Romoje, pamatysite daugybę barokinio grožio, tokių architektų kaip Barromini, Michelangelo darbų, paveikslų Leonardo da Vinci, Rembranto, Rafaelio, Rubenso ir kitų. Tai, kas vadinama klasika, tai, kas vėliau daug šimtmečių tapo atspirties tašku daugybei menininkų, laukia jūsų muziejuose, bažnyčiose.

Venecija

Skaityti toliau

Programų nuoma vizualiniams sprendimams

Kokių programų nuoma reikalinga, norint sukurti, redaguoti ir išbaigti profesionaliai atliktą, puikų vaizdą? Yra keletas programų, kurių nuoma kiekvienam profesionaliai dirbančiam žmogui, redaguojančiam vaizdą, turėtų atnešti pačių geriausių rezultatų. Štai sufleris, kuris padės ir jums suprasti, kokių programų nuoma gali pravesti kuriant ir redaguojant vaizdą.

Adobe After Effects

Programų nuomaJeigu dirbate su specialiaisiais efektais, jums tikrai vertėtų naudotis šia programa. Tai puiki universali programa, su kuria galima ką tik nori animuoti, taip pat galima ir kurti redaguoti bet kokį judantį vaizdą. Įsivaizduokite bet kurį reklaminį klipą, kuriame kartais kažkas kažkur sujuda, kuriame kartais tenka pamatyti, kaip praskrieja vienoks ar kitoks užrašas. Tai yra dalykai, kuriuos lengva padaryti su šia programa – tereikia išmokti naudoti ja, tačiau tam prireikia tik pačių esminių pagrindų. Vėliau, supratus judesio fiksavimo sistemą ir vadinamuosius „keyframe“, jūs pajusite, kad su programa galima padaryti be galo daug, ir galbūt mielu noru tą ir darysite.

Photoshop

Skaityti toliau

Automobilių supirkimas

Turite nenaudojamą transporto priemonę? Ji stovi ir užima vietą kieme ar jūsų garaže? Nelaukite ir parduokite savo automobilį, kuris nereikalingas arba juo nesinaudojate. Automobilių supirkimas siūlomas šiandieną daugelio, jį galite parduoti už gerą kainą, žinoma, jums gali tekti paieškoti supirkėjo. Ne iš karto gali pavykti gauti tą kainą, kurios verta jūsų transporto priemonė. Delsti tikrai neverta, laikui bėgant kaina gali kristi, patirsite nuostolių. Automobilį galite parduoti netgi žymiai pigiau. Kiekvienas savininkas nori gauti didesnę sumą. Pasiūlykite supirkėjams, kad jie galėtų įvertinti. Šiandieną automobilį galite parduoti gana paprastai, tai nėra sudėtinga procedūra. Svarbiausia surasti supirkėją, kuris pasiūlys geriausią kainą.

Superka automobiliusNorint parduoti automobilį svarbu pateikti, kaip įmanoma, daugiau informacijos. Apytikslė kaina gali būti jums pateikta telefonu ar elektroniniu paštu. Supirkėjai dažniausiai patys atvyksta apžiūrėti transporto priemonės, kad galėtų galutinai įvertinti. Daugelis atsiskaito iš karto, laukti nereikia. Nerekomenduojama parduoti automobilio pirmam pasitaikiusiam supirkėjui. Pasiūlykite keliems, kad galėtumėte rinktis tą, kuris jums gali pasiūlyti didžiausią sumą. Užsukite į svetainę supirkimas.eu ir siūlykite transporto priemonę, kurią norite parduoti. Būtina nurodyti pardavėjo tikslius kontaktus, kad galima būtų susisiekti. Jūsų informaciją matys ne vienas, kurį domina jūsų automobilis. Svetainėje rasite laukelius, kuriuos reikia užpildyti. Reikalaujama nurodyti vardą, elektroninio pašto adresą. Būtinas kontaktinis telefono numeris, kad supirkėjai galėtų jums paskambinti. Nepamirškite, kad svarbus yra miestas, kadangi transporto priemonę reikia apžiūrėti, o po to nugabenti. Automobilių supirkimas galimas tiek važiuojančių, tiek nevažiuojančių. Dažniausiai transporto priemonės, kurios yra sugedę, paimamos. Nereikia rūpintis jų gabenimu, supirkėjai tuo pasirūpina. Svarbu nurodyti markę ir modelį, nuo to priklauso kaina, kurią jums pasiūlys supirkėjas. Nurodykite metus, kada automobilis buvo pagamintas. Senesni superkami pigiau, naujus galite parduoti brangiau. Supirkėjams svarbus kuro tipas, darbinis tūris, svarbu yra tai, kokia pavarų dėžė (mechaninė, automatinė ar pusiau automatinė). Nurodykite ar yra techninė apžiūra, tai gali turėti įtakos kainai. Galite nurodyti, kiek durų tai, taip pat, domina automobilių supirkėją. Nufotografuokite parduodamą transporto priemonę, nuotraukas pridėkite prie pateiktos informacijos. Papildomiems komentarams skirtame laukelyje galite įrašyti daugiau informacijos, kurios gali prireikti. Nerekomenduojama pagražintai pateikti transporto priemonės, kadangi automobilių supirkimas vyksta tada, kada supirkėjas pamato ir viską patikrina. Negaišinkite nei savo, nei kitų laiko ir pateikite tikslią informaciją apie savo automobilį.