Mėnesio archyvas: 2014 m. gegužės mėn.

Proginės suknelės: kaip išsirinkti?

Proginės suknelės vasaros metu yra pačios ieškomiausios – juk suknelių prireikia labai įvairioms progoms, pradedant paskutiniu skambučiu ar išleistuvėmis, ir baigiant vestuvėmis ar krikštynomis. Taigi, tenka ieškoti, kokią proginę suknelę pasirinkti.

proginės suknelėsPasirinkimo galimybės šiandien yra gana didelės, ir vienas populiariausių būdų apsipirkti- pasinaudoti internetinių parduotuvių pasiūlymais. Tai itin palanku tuo atveju, kai norima sugaišti kuo mažiau laiko bei sutaupyti pinigų. Perkant tokiu būdu, gana dažnai iškyla klausimas, kaip išsirinkti proginę suknelę, kad ji puikiai tiktų.

Žinoma, visų pirma labai svarbu žinoti tikslų savo drabužių dydį – juk perkant internetu nėra galimybės patikusių drabužių pasimatuoti, taigi, dydžius vertėtų rinktis itin atidžiai. Pieš perkant drabužius internetu taip pat svarbu pasiskaityti ir prekių grąžinimo sąlygas – jei įsigytas drabužis netiks, gana dažnai pardavėjai įsipareigoja juos priimti atgal. Kai kurie pardavėjai internetiniuose puslapiuose pateikia ir dydžių lenteles – tai padeda lengviau orientuotis, jei dydžiai neatitinka standartų, ir tokiu atveju pravartu žinoti tikslias savo kūno apimtis.

Skaityti toliau

Sieninės spintos: kokias slenkančias sistemas rinktis?

Sieninės spintos gali būti puikiu pasirinkimu, kai nusprendžiama sutaupyti vietos namuose ir susidėti ne tik drabužius, bet ir kitus daiktus, o taip pat yra tiesiog nepakeičiamos, kai norima įsirengti drabužinę. Dažniausiai tokios spintos gaminamos su slankiojančiomis durimis, taigi, gana dažnai iškyla klausimas, kokias slenkančias sistemas rinktis palankiau – plienines ar aliumines?

sieninės spintosTai – jūsų apsisprendimas, nes sieninė spinta bus gaminama atsižvelgiant į jūsų pageidavimus. Tiek plieninės, tiek ir aliuminės slenkančios sistemos gali būti tikrai geru pasirinkimu, o jų tarnavimo trukmė bus pakankamai ilga. Gana dažnai iškyla klausimas, kurios slenkančios sistemos kainuoja pigiau, juk gana dažnai tikimasi, kad baldai kainuotų pigiau. Plieninės slenkančios sistemos paprasti yra kiek pigesnės, tačiau jų tarnavimo trukmė pakankamai ilga. Galite būti garantuoti, kad jos tarnaus dešimtmetį, o galbūt ir dar ilgiau.

Taip pat geriausią pasirinkimą galima priimti ir įvertinus, ar namuose nėra drėgna. Plienas nėra toks atsparus kaip aliuminis, todėl gali pradėti rūdyti. Jei jūsų namuose drėgna, tokiu atveju vertėtų pagalvoti, kaip namuose galima būtų sausinti orą (tai naudinga ir dėl to, kad nesiveistų pelėsis), ir šiandien tai galite padaryti visai nesudėtingai – tiesiog įsigydami drėgmės rinkiklį.

Taip pat tuo atveju, jei stumdomos durys turėtų būti per visą sieną, neišvengiamai teks rinktis aliumines slenkančias sistemas, nes jos gali būti ilgesnės nei plieninės. Aliuminės slenkančios sistemos veikia tyliau, tad tuo atveju, jei jums tai svarbu, rinkitės būtent tokias sistemas.

Taigi, renkantis slenkančias sistemas, vertėtų apgalvoti keletą dalykų: kokio ilgio bus stumdomos durys, ar namuose pakankamai sausa, o taip pat ir tai, ar jums svarbu, kad slenkančios sistemos veiktų kuo tyliau. Kai kuriais atvejais, kai durys turi būti gana plačios, be jokio pasirinkimo teks montuoti aliumines slenkančias sistemas, tačiau, jei durys bus gana standartiškos, puikiai tiks ir plieninės. Kitais atvejais ir vienas, ir kitas pasirinkimas gali būti tikrai geras, tačiau įvertinkite, ar namuose tikrai pakankamai sausa, ir priešingu atveju geresnis sprendimas bus aliuminės sistemos.

Roletai – geriausias pasirinkimas

Roletai turi tikrai nemažai privalumų, todėl šiandien gana dažnai atsisakoma užuolaidų ir pasirenkami roletai. Nors anksčiau jie dažniausiai buvo naudojami biuruose, tačiau šiandien jie tikrai dažnai pritaikomi ir namuose. Nieko nuostabaus, juk dabar galima rasti tikrai gausų roletų pasirinkimą, ir net neabejoti, kad jie puikiai derės prie namų interjero.

roletaiRinktis tikrai turime iš ko, ir visai nesvarbu, kokios spalvos vyrauja mūsų namuose. Galima rinktis ir vienspalvius, ir margus, ornamentuotus roletus, taip pat ir dvipusius ar roletus vaikų kambariui. Tikrai didelį roletų pasirinkimą galima rasti ir fizinėse, r internetinėse parduotuvėse, taigi, tikrai pavyks išsirinkti geriausiai lūkesčius atitinkantį variantą.

Skaityti toliau

Sporto patarimai užimtiems žmonėms

papildai sportuiJei dažnai skundžiatės, kad norite sportuoti ar daugiau judėti, bet Jums trukdo didelis užimtumas, greičiausiai esate daug dirbantis biuro darbuotojas. Neleiskite sau aptingti ir pasinaudokite šiais puikiais patarimais:

  1. Pasirinkite sporto klubą netoli Jūsų darbovietės. Jei netoli Jūsų biuro yra sporto salė, tuomet ji turėtų tapti Jūsų kasdienine „stotele“ ir be jokių pasiteisinimų.
  2. Jei gyvenate nelabai toli nuo darbo, bent kelis kart per savaitę pamirškite savo automobilį ar viešąjį transportą ir eikite į darbą pėsčiomis arba važiuokite dviračiu. Šis metodas ilgainiui gali tapti labai geru treniruočių priedu.
  3. Praleiskite pietų pertrauką. Pietų pertrauka tikrai nereiškia, kad visą jos metą reikia praleisti restorane. Geriau nueikite bent pusvalandžiui į sporto salę ar pasivaikščiokite lauke, o likusi laiką išnaudokite pietums arba papietaukite dirbdami. Stenkitės nepersivalgyti, rinkitės sveikus produktus ir atminkite, kad geresnę savijautą Jums gali suteikti maisto papildai sportui.
  4. Nesėdėkite ištisai prie kompiuterio. Padarykite trumputes pertraukėles: atsistokite, pavaikščiokite, padarykite kelis pritūpimus. Tokios pertraukėlės bus labai efektyvios, jei pasidarysite jas 5-10 minutėm kiekvienos valandos metu.
  5. Lipkite laiptais, o nevažiuokite liftu. Lipimas laiptais gerina širdies veiklą.
  6. Susiraskite norinčių sportuoti draugų darbe. Tai bus papildoma motyvacija visiems daugiau judėti.
  7. Ne visi mėgsta sportuoti būtent sporto salėje, todėl rinkitės tai, kas Jums yra prie širdies. Galite rinktis kovos menus, plaukimą, jogą, pilateso treniruotes ar net šokių studiją.
  8. Pasirinkite tinkamas treniruotes. Jei laiko nėra daug ir negalite sau leisti valandą laiko sportuoti, pasitarę su savo treneriu, pasirinkite stipresnio intensyvumo treniruotes, kur 20 minučių sporto turės tokį patį ar net geresnį efektą nei valanda.
  9. Judėkite kiek įmanoma daugiau. Greitinkite žingsnius,apsipirkinėdami parduotuvėje. Įsigykite šunį – taip būsite priversti rytais ir vakarais eiti pabėgioti ir pasivaikščioti.
  10. Į Jūsų dienos racioną turėtų būti įtraukti papildai sportui. Jie suteikia papildomos energijos, gerina savijautą, skatina greičiau mesti svorį ir auginti raumenis.

Šarvuotos durys Vilniuje

Šarvuotos durys Vilniuje – vienas gana dažnai ieškomų raktinių žodžių, kuomet sostinės gyventojai nusprendžia pasikeisti durs. Šarvuotos durys paprastai gali užtikrinti, kad namuose tikrai bus saugu, ir šis pasirinkimas tikrai gali būti pats geriausias.

šarvuotos durys vilniujeŠarvo durys turi tikrai nemažai pranašumų prieš kitus galimus pasirinkimus, kurių vienas didžiausių yra tai, kad tokios durys tarnauja tikrai ilgai. Lyginant su kitais galimais pasirinkimais, šarvo durys paprastai tarnauja kelis kartus ilgiau. Nors kartais manoma, kad šarvuotų durų kaina yra pernelyg didelė, tačiau ją mokėti verta jau vien dėl to, kad tarnavimo trukmė bus kur kas ilgesnė. Taip pat svarbu ir tai, kad šarvuotų durų pasirinkimas yra tikrai labai platus, taigi, galite rinktis iš daugybės spalvų – tikrai rasite tokias duris, kurios geriausiai derėtų prie jūsų namų interjero. Šarvuotos durys atrodys tikrai solidžiai ir suteiks jūsų namas dar daugiau jaukumo, kas tikrai yra labai svarbu. Vis dėlto, renkantis šarvuotas duris, vertėtų pagalvoti, ar per ateinančius dešimtmečius planuojate atnaujinti savo namų interjerą – jei planuojate kardinaliai keisti interjero spalvas, tokiu atveju geriausiu pasirinkimu gali būti gana neutralių spalvų durys. Priėmus tokį sprendimą galėsite būti garantuoti, kad net ir keičiant namų interjerą, spalvos vis dar puikiai derės.

Dar vienas svarbių šarvuotų durų privalumų yra tai, kad tokios durys puikiai izoliuoja garsą ir šilumą. Taigi, namuose galėsite mėgautis jaukumu ir ramybe, bei nesibaiminti, jog dalis šilumos bus prarandama būtent per duris. Norint užtikrinti,kad namuose būtų pakankamai šilta ir nebūtų prarandama šiluma, tokiu atveju vertėtų pasirūpinti sandariais langais bei sandariomis durimis, ir šiuo atveju šarvuotos durys tikrai galėtų būti geriausiu pasirinkimu.

Šarvuotos durys Vilniuje gali būti parduodamos daugybės pardavėjų, tačiau didžiausią durų pasirinkimą rasite tuomet, jei apsilankysite specializuotose durų parduotuvėse. Tikėtina, kad čia tikrai pavyks rasti tinkamiausią variantą, o jei iškils klausimų, galite pasikonsultuoti su pardavėjais. Nors kartais manoma, kad šarvo durų kaina yra pernelyg didelė, tačiau tai tikrai nėra tiesa – jų kaina gana nedidelė, o įsigydami tokias duris pasirūpinate pačiu svarbiausiu dalyku – savo ir savo šeimos saugumu.